miercuri, 28 septembrie 2016

WINDOWS 6 (Versiunea 2016)

Anul acesta am dărâmat o casă veche… nu regret nimic, că abia mai stătea într-o rână, dar am recuperat din ea tot ce s-a putut! 

Primele pe listă… ferestrele! Ia să văd câte am? Vreo 6. Marfă!

Pe prima am făcut-o fereastră falsă pe un perete gol intr-o camera mai retrasă, dând astfel impresia că ar fi şi acolo un geam spre exterior.

Pe a doua am transformat-o în panoplie cu fotografii. Am lipit direct pe geam poze cu animăluţele mele preferate şi... gata albumul foto.


Pe a treia am făcut-o ramă pentru 3 dintre primele mele încercări de pictură în ulei.

Pe a patra şi a cincea am pictat flori mari, decorative, şi le-am agăţat frumuşel  în curte, pe zidul de gabioane (piatră în plasă) ce împrejmuieşte zona de relaxare, ca să-i dea  şi lui un pic de viaţă... şi verdeaţă.
 

Pe a şasea încă o mai păstrez. Am o idee, dar nu am pus-o în aplicare. Curând!

HOW TO…?
Şlefuieşte un pic ramele vechi. Ori fă-o profi, cu aparat de şlefuit, ori amatoriceşte, atât cât poate ţine mâna ta un şmirghel. Eu am folosit maşina, e mai spornic!
Mai mult: dacă au mai fost cândva vopsite, pot ieşi la iveală şi culorile din straturile mai vechi - vezi poza de mai sus - ceea ce oferă un aer vintage proiectului tău.
Dă-le o pensulă de bronz pe ici, pe acolo, fără să urmezi o linie anume. Îi dă o patină romantică. 
Nu le scoate geamul, aşa cum am greşit eu la prima încercare. Pe geam poţi lipi o poză - un peisaj de exemplu - şi ai asigurat şi decorul acolo unde o amplasezi. 
Dacă le aşezi la exterior, dă-le şi o mână de lac de protecţie, că-i mai sigur!
Nu arunca! Reciclează!
Dana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu